Последни Рецепти
Последни Статии

Родна стряха

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Големите вериги предлагат все повече био, диетични и веган продукти, като работят и за повече здравословни храни в масовия си асортимент. През 2017 г. “Лидл” развиват здравословния си асортимент чрез редица инициативи и партньорства работят и в посока активен начин на живот. По отношение на асортимента в “Лидл” наблягат на свежите продукти като плодове и зеленчуци – контролирани от “Мениджър Свежест”, прясно месо със сертификат за качество SGS, разнообразие от млечни продукти, артикули Clean Label. И в новата им линията “Родна стряха”, която включва над 50 продукта от български производители, присъстват артикули с фокус върху здравословното хранене. В шипковия мармалад, разработен съвместно с веригата например, съдържанието на захар е намалено.

rodna stryaha lidl 1

През октомври 2017 г. “Лидл” добавя над 25 нови продукта към “Родна стряха” – сладко от бели череши, домашно сирене, цедено в тензухена цедка са сред най-атрактивните нови предложения, с които разширява стартираната през февруари серия с български продукти. Тя ще бъде допълнена с над 25 нови продукта. Така общият брой артикули в линията достига общо 80 храни и напитки от български производители от цялата страна.

Сред новите предложения специално място заемат продуктите от собствената ферма на производителя. Като част от „Родна стряха“, веригата пуска напълно нов фермерски продукт – цедено кисело мляко от собствена ферма. До края на годината се очаква още 5 продукта от собствена ферма да станат част от продуктовата линия. Характерно за тези продукти е, че те са произведени със суровини от фермата на самия производител. По този начин се осигурява изключително високо качество на продукцията и се гарантира проследяемост от суровината до крайния продукт.

Нови млечни и месни продукти, както и богата гама от сладкá, мед и тестени изделия са част от новите предложения под линията „Родна стряха“, които клиентите вече могат да опитат. Сред тях са кашкавал от краве мляко с формата на традиционната домашна пита, биволско сирене – биологичен продукт, чието мляко е от специално подбрани биволски ферми, домашно сирене с автентичен български вкус, отцедено в тензухена цедка, сланина без консерванти, кифлички с шипков мармалад, акациев мед с много нисък алерген, както и сладкá от малини, бели череши и вишни, произведени само от български плодове.

rodna stryaha lidl

До края на 2017 г. предстои навлизането на още нови продукти – част от селекцията, сред които мед от кориандър, сладко от горски ягоди, руло с шипков мармалад и други.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории