Последни Рецепти
Последни Статии

Салата от печено цвекло и орехи

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Червеното цвекло е много полезно. И е вкусно, ако знаете как да го приготвите. Сладкишите “Червено кадифе” са много популярни, а червеният цвят го дължат на цвеклото. Но много по-популярно е цвеклото на салата.
cherveno cveklo morkovi ryapa yabylki
Най-известна е салатата от настъргано цвекло, моркови, ряпа и ябълки Може да се приготви и с печено цвекло.

Салата от печено червено цвекло и орехи
Продукти:
4 средни глави цвекло
2 с.л. зехтин
2 с. л. ябълков оцет
5-6 ореха

Salata pecheno cveklo orehi

Начин на приготвяне:
* Главите червено цвекло се измиват и се загъват във фолио
* Пекат се на средна фурна около 45 мин (когато ги пека на фурната печката с дърва слагам в стар тиган червено цвекло и картофи и ги пека без фолио)
* След като се изпекат главите цвекло се обелват и нарязват
* Овкусяват се с ябълков оцет и зехтин
* Салатата се поръсва с орехови ядки (може и леко запечени)

Тази салата може да се комбинира с още зеленчуци според сезона – зелен лук или чесън, с варени картофи, със сварен нахут.

Ползите от червеното цвекло

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized