Последни Рецепти
Последни Статии

Сиренето помага за контролиране на кръвната захар

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Ако сиренето е нещо, което присъства на вашата трапеза, ето още една причина. Важно е разбира се сиренето да е качествено. И да можем да си позволим да включваме в храненето си различни видове сирена, кашкавал, извара.

Сиренето помага за контролиране на кръвната захар, съобщава Медикъл експрес, позовавайки се на изследване на канадски учени твърдят.

Диетолози от университета на Алберта са използвали за изследването си плъхове в преддиабетно състояние, като са им давали както нискомаселно, така и обикновено сирене. И двата вида са се отразили добре на гризачите.
“Това означава, че сиренето не влошава нещата, а всъщност може да ги подобри, що се отнася до сърдечносъдовите заболявания и риска от диабет”, каза Катрин Чан от екипа.

sirene krave 450
Сиренето – полезна храна в борбата със сърдечносъдови заболявания – Порция от 120 г пълномаслени сирене или кашкавал дневно намалява т. нар. “лош холестерол”, а това е полезно за сърцето и кръвоносните съдове.

Как точно сиренето е стабилизирало нивата на инсулина на плъховете, специалистите не могат да кажат. Катрин Чан отбеляза, че то е нормализирало фосфолипидите, които се извличат от млечните мазнини и са важни за много функции в организма.
“Сиренето не нормализира изцяло ефекта на инсулина, но значително го подобрява. И няма значение дали е нискомаслено или обикновено”, добави Чан.

Любопитни факти за сиренето

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории