Скумрия на скара
Добави към моето меню
Скумрията е риба, която някак остава пренебрегната, а тя е вкусна и полезна. На много по-добра цена от сьомгата и може да бъде купена прясна. Съдържанието на омега-3 мастни киселини и витамин В12 прави тази риба подходящ избор за здравословна.
Рецепти със скумрия
През лятото много лесно и бързо може да приготвите скумрия на скара или на грил, да гарнирате с парче лимон и да поднесете с купа салата – вкусно, бързо и красиво.
Скумрия на скара
Продукти:
2 скумрии
1 лимон
2 с.л. олио
2-3 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
• Рибата се почиства и измива старателно – в корема, между гръбначната кост хубаво се измива кръвта, иначе нагарча. Ако има хайверче – запазете го
• В коремчето на рибата се слагат филийки хляб и нарязан на ситно магданоз. Намазват се с олио. Може да се овкуси с мащерка, лимонова мащерка, розмарин, ако имате
• Пекат се върху предварително загрята скара или грил около 7-8 мин от всяка страна
• Поднася се с още лимон и салата. Съчетава се със сос скордаля , сос тартар, както и със салата от варени картофи