Последни Рецепти
Последни Статии

Сок от нар помага при артрит

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Нарът е много полезен плод. У нас се предлага в магазините от началото на есента до края на зимата. Трябва да се научим да включваме този плод в храненето си.
Моето запознаване с него се случи при един велопреход в района на Мелник и Македония – в края на септември дърветата бяха отрупани с този плод. Тогава опитах и вино от нар, както и донесохме бутилка сок (редукция) от нар, с който се овкусява салата, печени зеленчуци и месо за скара.
Има различни публикации, които показват колко е полезен този плод.

Хранене при артрит
nar makedonia
Сок от нар облекчава симптомите на артрит

Една чаша сок от нар дневно е достатъчна, за да облекчи симптомите на ревматоиден артрит, пише в. “Дейли експрес”. Сред характерните симптоми на заболяването са ставните болки и възпаления.

Специалисти от медицинския сайт Хелтлайн отбелязват, че някои храни, богати на полезни вещества, минерали и антиоксиданти, могат да помогнат за облекчаване на симптомите. Сред тях е сокът от нар. Напитката допринася за облекчаване на болезнените ставни отоци, потиска възпалението и блокира производството на ензим, който разрушава хрущялните тъкани.

nar m1

Сокът от нар, както и самият плод, е беден на мазнини, холестерол и натрий.
Други полезни плодове за облекчаване на симптомите на артрит са прасковите, гроздето, боровинките, сливите. Състоянието могат да облекчат и зърнени продукти като жито, овес, ориз и царевица.

Средиземноморската диета помага при артрит

Рецептите на Петър Димков при артрит

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории