Последни Рецепти
Последни Статии

Как се съчетава уиски с храна

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Класиката налага образ на уиски и ядки – бадеми, кашу, приглушена светлина и тиха музика … (е вече без аромат на пури за да е като сцена от филм от средата на 20-ти век). Факт е, че трудно може да си представите да поднесете уиски с храна – това не е аперитив, не е малка домашна ракия към салатата, не е вино… Уискито има невероятно силен аромат. Може би най-сложният за небцето от всички видове напитки.

whisky pix 1
Как правилно да съчетаем уиски с храна

Най-популярно е уискито, произведено в САЩ и Ирландия, включително и “Бърбън”, който има много специфични критерии за производство. Съществува и някои различни видове японско уиски, които се придържат към шотландския метод на дестилация.
През последните години японците печелят все повече награди като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките на производство.

Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски, пише foodpanda. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.

Силното на вкус и алкохолен процент уиски си отива с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пушена сьомга и сини сирена.

Богатото пълнозърнесто уиски, отлежало в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пай.

Уискито със средно тяло е подходящо за консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска.

Как се съчетава ракия с храна

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории