Последни Рецепти
Последни Статии

Забрана на реклама на нездравословни храни в Англия

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Британски депутати започнаха кампания за забрана на рекламата на нездравословни хранипо телевизията преди 9 часа вечерта и използването на герои от детски рисувани филмчета по опаковките на такива храни.

candy pix 2Това става след като нови данни показват, че едно на всеки 25 деца на възраст от 10 до 11 години е със сериозни здравословни проблеми заради наднормено тегло.

Групата депутати, предвождани от председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Сара Уоластън, излиза с пълен пакет от мерки за справяне с проблема. Освен вече споменатата забрана на реклами по телевизията, се предвижда супермаркетите да премахнат всички сладки неща и нездравословни продукти в района на касите за плащане, забрана на спонсорството на детски спортни събития от марки, свързвани с нездравословно хранене, и ограничаване на рекламите на нездравословни храни в социални мрежи като Facebook.

Ново проучване показа, че повече от 20 000 деца в основните училища са с голямо наднормено тегло и са изложени на риск от диабет тип 2, рак и сърдечни заболявания. Правителството вече наложи допълнителни такси върху газираните напитки.
Наднорменото тегло се смята за сериозен проблем във Великобритания, като миналата година здравеопазването похарчи повече от 6 милиарда паунда за справяне с последиците.

candy pix dete ryka

Това е и сериозен проблем и у нас. Очакваме подобна инициатива и от нашите депутати.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории