Билкови рецепти с глухарче : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Билкови рецепти с глухарче

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Глухарчето е полезна билка. През април може да направите мед от глухарчета
Мед от глухарчетаЗдравословен дар от природата
Мед от глухарчета 1

Още рецепти с глухарче

Масло от глухарче
Може да направите и домашен мехлем от глухарче, който помага за облекчаване на кожните раздразнения, намаляване на болката и сковаността в мускулите и ставите и още много други.
Ето как да си приготвите това лечебно средство в домашни условия.

Рецепта за Масло от глухарче
Продукти:
1 ч.ч. цветове от глухарче
1 ч.ч. зехтин (200 мл)
Буркан с винтова капачка
Начин на приготвяне:
• Цветовете на глухарчето се почистват. Слагат се в буркана
• Налива се зехтин да ги покрие
• Бурканчето се затваря и се оставя така 3-4 седмици в стаята, след което се прецежда. Съхранявайте го на сухо и прохладно място.
Мехлем от глухарче се приготвя като маслото от глухарче се смеси с восък на водна баня.

Рецепта за мехлем от глухарче
Продукти:
1/2 ч.ч. масло от глухарче
2 с.л. пчелен восък
10 капки етерично масло (по желание)
Начин на приготвяне:
• Изсипете маслото от глухарче в съд с двойно дъно. Към него добавете необходимото количество пчелен восък.
• Разтопете съставките на водна баня. Към тях добавете етеричните масла.
• Разбъркайте добре всичко и изсипете мехлема в стъклено бурканче с херметическо затваряне.
• Оставете сместа да изстине, след което затворете съда
Начин на приложение:
Нанесете мехлема върху засегнатата зона с леки и масажиращи движения. Не го отмивайте, а го оставете да се абсорбира напълно от кожата.

gluharche 1

Слънчев еликсир за здраве и дълголетие с глухарче
Глухарчето е полезна билка, достъпна и е добре да го съхраним – това е рецепта на принципа на сибирското сладко – както се приготвя от арония или черен бъз,
Продукти
1 буркан цветове от глухарче
100 г захар
Начин на приготвяне:
• Глухарчетата се берат рано сутрин и цветовете се слагат в буркан, като се редуват ред цвят, ред захар
• Буркана не се пълни до горе. Слага се капачка на буркана и се държи на слънце (на прозореца да го грее за около 2 седмици) докато пусне кафява течност.
• След това се прецежда и се съхранява на тъмно и хладно
• През зимата се добавя по лъжичка към чай или се пие само от еликсира.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории