Пържоли в гювеч
Добави към моето меню
Пържоли в гювеч
рецептата е проверена когато имате гости и искате да ги нагостите вкусно
1,5 кг телешки шол или постни свински пържоли
1 кг гъби печурки
2,3 моркова
2 3 глави лук
1 ч.ч. заквасена сметана
1с.л. горчица
1 връзкамагданоз
200 мл червено вино
черен пипер, чубрица, джоджен, чесън, червен пипер, сол, на вкус
Пържолите се поръсват с черен пипер и сол, престояват час Пържат се до промяна на цвета и се изваждат.
В същата мазнина се задушават лука, морковите и гъбите.
В гювеча се редят ред пържоли, ред лук на кръгчета, ред подправки и горчица.
Залива се с виното и се пече на умерена фурна около 2-2,30 часа.
Сметаната се слага най-накрая, като се разбърква с малко вода, за да покрие цялото ястие.
Поръсва се с магданоза, изключва се фурната и се оставя да ври до изстиване, т.е. до поднасянето на масата с кана червено вино и лимон.
Салатата и виното са според сезона:))