Последни Рецепти
Последни Статии

Странджа фест

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Фестивалът на занаятите „По малкотърновски – от извора на Странджа“
Къде: гр. Малко Търново
Кога: 28 и 29 април 2018 г.

Първото издание на фестивала е през пролетта на 2018 г. Това е нов проект по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция представя Странджа планина, като място за фестивали .
Това е „Странджа – планината на фестивалите“, който реализират община Малко Търново в партньорство с град Къркларели, Р.Турция. Инициативата цели обединяване на усилията на общностите в двата града от двете страни на границата да превърнат районите в туристически дестинации. Заедно с местната самобитност, занаяти, кухня и традиции, Малко Търново и Къркларели показаха и общото си културно наследство.

festival malko tarnovo 1

В него се представят местните художествени занаяти от двете страни на границата, които се допълват от местните фолклорни традиции и кулинарни деликатеси, като в рамките на две седмици ще се проведат първо у нас, а след това и в Турция.
Занаятчийски работилници от България и Турция, които представят грънчарство, килимарство, бижута, дърворезба, плъстене на вълна, плетиво, художествени творби на майстори от България и Турция… Игри за деца и демонстрации през целия ден.

festival malko tarnovo 2

Кулинарни акценти от програмата на фестивала:
– Приготвяне на традиционни ястия от Странджа: кешкек по оригинална турска рецепта
– Как се пече зелник на връшник?
– Кулинарна изложба: изкушения от златните ръце на фолклорен състав „Магда Пушкарова“
– Традиционна кухня от Странджа. Опитайте влашник, зелник и други специалитети!
– Поминък в Странджа…и как и до днес се бие масло? Следобедна дегустация на традиционни продукти с мед и масло от с. Маринка и Малкотърновско.

За повече информация https://web.facebook.com/festivalmalkotarnovo

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории