Последни Рецепти
Последни Статии

Бисквитена торта Дъга

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Бисквитена торта Дъга
Рецепта споделена от Тошка Иванова

dyga 1
Продукти
1 пакет бисквити
1 пакетче нишесте
650 мл прясно мляко
650 мл плодов сироп (може и от компот)
40 г желатин
200 г захар
Сладкарска боя – зелена, червена, жълта, синя, виолетова
Кексова форма с вместимост 1,5 л

dyga 2
Начин на приготвяне
• Желатинът се разтваря по следния начин 20 г в 100 мл студена вода, докато набъбне (това са 2 купички)
• Приготвя се захарен сироп от 650 мл вода (плодов сироп) и 100 г захар. След като заври се отстранява от котлона и се добавя 1 купичка желатин и се разбърква. Разделете на толкова части, колкото са цветовете, при 5 цвята в 5 купички по 150 мл и добавете боя
• По същия начин се постъпва и с прясното мляко, като добавите и нишесте, т.е. получавате 5 купички различен на цвят крем
• Щом смесите изстинат започнете да редите бисквитената торта. Започнете с един цвят от прозрачния слой (захарен сироп) поставете във фризера за 15 мин да стегне. След това извадете поставете ред бисквити и от съответния цвят млечен крем. Поставете във фризера за 15 мин да стегне
• Така се постъпва с всички цветове
• Оставете приготвената торта Дъга за 3-4 часа в хладилник.
• Преди сервиране потопете за 15-20 секунди в гореща вода и обърнете в подходяща чиния за сервиране

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории