Черешов клафутис
Добави към моето меню
Черешов клафутис
Рецепта шеф Иванов
Продукти
700 г череши, около 3 ч.ч.
1 с.л. краве масло
2 с.л. брашно
Щипка сол
3 с.л. захар
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко, 230 мл
1 ч.ч. сметана, 230 мл
1 ванилия
Пудра захар за декорация, около 2 с.л.
50 мл черешово бренди, 1 к.ч.
Бита сметана за сервиране
Листа мента за украса
Рецепта за Черешов клафутис
• Извадете костилките на черешите.
• Загрейте фурна на 165 градуса и намажете 28-30 см. форма за печене.
• Сложете черешите на дъното на формата.
• В една купа смесете брашното, солта и захарта. В друга купа смесете яйцата, сметаната и млякото. Прибавете ванилията и черешовия ликьор.
• Прибавете течната смес постепенно в купата с брашното и разбийте с тел. Изсипете върху черешите.
• Печете за 45 минути.
• Преди сервиране поръсете с пудра захар. Сервирайте топло.