Меню за Хелуин
Добави към моето меню
Меню за Хелоуин
Рецепти познати, но украсени по друг начин за да се превърнат в “Страшни рецепти за Хелоуин
Хелуин е навлязъл и при нас и се празнува от по-младите. Традициите на народите се преплитат, идват от вековете и следват природните закони. Хелуин бележи края на земеделския сезон и настъпването на трудното студено време, когато светът на мъртвите се отваря. Християнството ги променя, а днес живеем в глобално общество, когато сме свързани всички хора по света. Затова и младите хора приемат идеята за празника. А на другия ден е нашия български празник на Будителите. Нещата се преплитат и има място за всичко. За тези, които ще празнуват Хелуин остава въпроса какво да подготвят като меню за празника и как да се маскират. Предлагаме ви няколко идеи, които са лесни за реализация, добре познати рецепти, лесни за приготвяне, но специално за Хелуин – и малко страшни.
Страшна маска (салата)
500 гр шунка
300 гр кашкавал
4-5 сварени яйца
200 гр майонеза
2-3 кисели краставички
няколко маслини
Необходимо още:
домакинско фолио
някаква карнавална маска за лице
Яйцата се сваряват, кашкавалът се настъргва, шунка, ако не е слайс, се нарязва на тънко, а половината на ситно
Нарязаната на кубчета шунка, настъргания кашкавал, нарязаните на ситно яйца и кисели краставички се смесват и се объркват с майонезата
Маската се застила с домакинско фолио и се подреждат тънките слайс шунка в различни направления така, че цялата повърхност да бъде покрита. Върху шунката се разпределя приготвената салата и се заглажда с нож
Маската се обръща внимателно върху поднос и маската се отстранява внимателно и фолиото
Ако е необходимо се дооформя. За очи се поставят маслини.
Много страшна, ефектна и вкусна салата.
Човешка ръка на фурна (основно)
500 гр кайма
100 гр кашкавал
1 морков
2 глави кромид лук
2 яйца
смелян черен пипер, чубрица и сол на вкус
зеленина за оформление и поднасяне. Може да бъде сервирана върху картофено пюре
Рецептата е много подобна на руло Стефани (може да се сложи плънка от зеленчуци, сварени яйца и кисели краставички)
* Каймата се овкусява със смлян черен пипер, подправки на вкус, настъргани сварени яйца, лук, зеленина и се омесва добре.
* Поставя се в намазнена тава и се оформя като ръка. В единия край се поставя глава кромид лук, от лук се оформят и подобие на нокти и се поставят на пръстите
* Покрива се с тънко нарязан (настърган) кашкавал. Пече се на средна фурна на 200 градуса около 30 мин.
Мумии от бутер тесто
Познахте ли ги, кремвиршки са, но оформени като мумии и с очи от черен пипер
1 пакет бутер тесто
кремвирши
няколко зърна черен пипер
кетчуп
* Бутер тестото се размразява на стайна температура и нарязва на ленти
* Около кремвирша се навива лентата около кремвирш. Поставят се зърна черен пипер за очи
* Подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност.
Меденки със страшна глазура
И любимите меденки могат да се поднесат на Хелуин.
Заеблежка: Снимките са от различни източници, от нас адаптацията на рецептите и планирането на Меню за Хелуин.