Последни Рецепти
Последни Статии

Коледни традиции на Джейми Оливър

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Джейми Оливър е име познато на всеки. Много от нас са приготвяли негови рецепти. Топ готвачът има пет деца – на 15, 14, 8, 7 и на година и половина – в интервю заяви, че им позволява да ругаят само на Коледа. Той разкри, че нецензурните думички са забранени през цялата година, но по време на Коледните празници им позволява за една минута да дадат воля на всичко онова, което са трупали в тях през изминалите 12 месеца.

jamie_oliver_turk

И ако доскоро на Коледа е събирал цялата фамилия у дома на пищна трапеза, то от миналата година е решил да не го прави. „Сега ще готвя пуйка и ще мия чинии само за семейството ми. През последните 15 години всички са у нас – говорим за близо 30 човека. Готвя само аз. В един момент осъзнах, че това се превръща в работа за мен. Затова от миналата година реших, че на Коледа ще правя пуйка само за семейството ми“, заяви още Джейми.

Jamie_Oliver_kids

Е, роднините не са напълно изхвърлени от дома му по време на празниците. В деня след Коледа той ги събира на сирене, топъл хляб, студени мезета и кисели краставички… Пуйката обаче си е само за него.

Традиция за коледната трапеза е да се приготви Печена пуйка, предлагаме ви коледна рецепта на Мина Ангелова:

Пълнена пуйка
Пълнена пуйка

Какво поднасят на Коледната трапеза в Англия освен пуйка?
Най-поръчваните блюда за Коледа в Англия
Коледа е семеен празник, който за мнозина означава близките да се съберат около масата и да похапнат пуйка. Оказва се обаче, че се увеличава броят на празнуващите, които “изневеряват” на традиционното блюдо, пише в. “Дейли експрес”.

Резултати от проучване, направено във Великобритания от онлайн платформата за доставка на храна за вкъщи Хънгри Хаус, показват, че на Коледа през 2016 г. хиляди хора са нарушили традицията да хапнат пуйка на празника.
На базата на поръчките е установено, че най-популярната храна за вкъщи на Коледа е пицата.
Следват пилешко, бургери, индийска и китайска храна, както и ливанска храна, кебап, суши, тайландскаи персийска храна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории