Сръбска кухня
Добави към моето меню
Сръбска кухня или при Майстор Миро
шампионът в кухнята с 4 първи места по кулинарно изкуство. В ресторанта “при Миро” ухае на балкански манджи и събира отбрани гости
Ресторантът “При Миро” в столицата справедливо си е заслужил славата на място, където се събират познавачите на добрата кухня. Там всички ястия се приготвят за вас от четирикратния шампион на Сърбия по гастрономия, майстор Мирослав Стефанович, който е и собственик на заведението. Сърбия и България споделят идентичен кулинарен репертоар от печени меса. Разликата е в това, че сърбите го правят с повече стил. Скарата, която се предлага “При майстор Миро”, е с пъти по-сочна и ароматна, откъдето и да е другаде. Айварът се явява като идеална прибавка, а също така и неустоимите сливови ракии, с които да изплакнете гърлото си. Цените на ястията варират от 20 до 40 лв., но порциите са огромни, и ако не смогнете да ги изядете, ви ги опаковат за вкъщи. Салатите са средно по 4 лева. Повечето от най-добрите специалитети тук са по рецепти на собственика на ресторанта, затова носят и неговото име. Месо с разнообразен пълнеж и подправките са външнодоловимите особености на кухнята му. Единственото, което той разкрива, са компонентите, от които прави своите чудеса, но какви са тънкостите, си остава тайната на Миро. Рулованата плескавица съдържа шунка, кашкавал, гъби и сос от гъби. Хайдушката колиба за четирима е кавърма с четири вида шишчета, домати, спагети и пълнени гъби на скара. Пак за четирима е и лесковачкото руло – геврек от кайма, шишчета, каймак и подправки. Мешаното месо на жар “Майстор Миро” е невероятно вкусна комбинация от кебапчета (2 бр.), уштипци (2 бр.), плескавица, свински дроб, колбас, бяла вешалица, ребро, бекон, подправки. Другите специалитети, любими на майстора и на клиентите му, са стек от свинско бонфиле, печено с кашкавал, шунка и подправки и пилетина в було – пилешко филе, пълнено с кашкавал, пушен бекон, домати и подправки. Пак от пилешко филе, но комбинирано със свинско бонфиле, пушено контрафиле, домати, лук, чушки и подправки е “Милошево копие” за двама, също сред неустоимите предложения на майстора. Рамстекът “Гордон Руж” е от телешко контрафиле, пълнено с кашкавал, пушен бекон, домати и подправки.