Последни Рецепти
Последни Статии

Пуйка по старопланински

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пуйка по старопланински

Една пуйка (около 2-2,5 кг)
1 по-голяма кисела зелка
4 -5 с.л. олио,
2 с.л. свинска мас
2 с.л. червен пипер
2 ч.ч. ориз
черен пипер и сол на вкус.

Пуйката се посолява отвътре и отвън и се поставя в пръстен гювеч върху част от зелето, нарязано ситно. Пече се на умерена фурна, като се обръща няколко пъти и се полива със соса, отделен при печенето. В зелето се сипва по малко вода, за да не прегори. (Добра идея е пуйката да е покрита със зелеви листа.)

След това пуйката се изважда. Останалото зеле се нарязва на много ситно и са сварява на слаб огън с маста, червения пипер, вътрешностите на пуйката, нарязани ситно, крилата и шията. Получената смес се прибавя към зелето в пръстения гювеч. Върху него се слага опечената пуйка. Прибавя се оризът и олиото. Разбърква се и се залива с малко вода.

Вари се още 10-15 минути, а след това се пече около 20 минути.

Поднася се с червено вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории