Телешки пържоли “Териаки”
Добави към моето меню
- 4 големи обезкостени телешки пържоли
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. олио
- 1 ч.чаша бяло вино
- 2-3 скилидки счукан чесън
- 1 с.л. нишесте
- 2 с.л. вода
Начуквате пържолите и мариновате в смес от соевия сос, олио, бяло вино и чесън. Пържолите трябва да престоят на хладно в марината около 1 час.
Отцеждате ги и изпичате на скара.
Към марината се добавяте нишестето, размито в 2 с.л. вода. Сместа внимателно изсипвате върху пържолите, които се варят залети на тих огън около 5 минути.
Сервират се със задушени зеленчуци – моркови, зелен боб, броколи и гъби.