Последни Рецепти
Последни Статии

Пържоли по флорентински

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 4 пържоли
  • 3 ивички сланина
  • масло
  • лимон
  • джинджифил
  • наситенен чесеън 2-3 скилидки
  • 100 мк бяло вино
  • 1 с.л. нишесте

Начуквате пържолите и ги шпековате със сланината (може и без сланина, но не стават толкова сочни). Изпържавате ги в горещо масло.

Добавяте парче лимон, джинджифил, чесъна, половината бяло вино и 1 чаена чаша бульон (или топла вода). Задушвате до омекване на пържолите.

Изваждате ги в плато, а соса сгъстявате с останалото вино и нишестето.

Сервират се топли, залети със соса и с тестени гарнитури. В италианската кухня такива има много, ние ги предпочитаме с пържени картофи или картофено пюре.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории