Пържоли по флорентински
Добави към моето меню
- 4 пържоли
- 3 ивички сланина
- масло
- лимон
- джинджифил
- наситенен чесеън 2-3 скилидки
- 100 мк бяло вино
- 1 с.л. нишесте
Начуквате пържолите и ги шпековате със сланината (може и без сланина, но не стават толкова сочни). Изпържавате ги в горещо масло.
Добавяте парче лимон, джинджифил, чесъна, половината бяло вино и 1 чаена чаша бульон (или топла вода). Задушвате до омекване на пържолите.
Изваждате ги в плато, а соса сгъстявате с останалото вино и нишестето.
Сервират се топли, залети със соса и с тестени гарнитури. В италианската кухня такива има много, ние ги предпочитаме с пържени картофи или картофено пюре.