Последни Рецепти
Последни Статии

Средиземноморски гювеч

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 2 патладжана
  • 2-3 тиквички
  • 3 домата
  • 5-6 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин (олио)
  • мащерка
  • дафинов лист
  • сол и черен пипер на вкус

Измийте патладжаните, тиквичките и доматите и ги нарежете на кръгчета в отделни съдове. Посолете тиквичките и патладжаните и оставете да се отцедят около 20 минути.

Обелете скилидките чесън. Намажете тавичката със зехтин. Подредете равномерно зеленчуците. Добавете сол и черен пипер на вкус. Залейте със зехтин. Сложете чесъна, дафиновия лист и мащерката. Печете на слаба до умерена фурна около 45 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории