Вкусна марината за пържоли
Добави към моето меню
Вкусна марината за пържоли
За да приготвите вкусни пържоли тайната е в маринатата и да ги поднесете с желание и бутилка вино
Продукти
• 50 г нарязани гъби печурки от буркан
• 50 мл червено вино
• 1 глава кромид лук
• 50 г маслини (може и маслинена паста)
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. лютеница
• Щипка индийско орехче
• Щипка чубрица
• Смлян черен пипер на вкус
Пържолите се измиват. Покриват се с домакинско фолио (за да се запази целостта им и да не пръска настрани) и се начукват
Измиват се със студена вода и се подсушават
Овкусяват се с червен пипер и щипка чубрица за 10 минути, след което се поставят в маринатата, която се приготвя като се смесят продуктите и подправките и се разбърка
Колко време да стоят пържолите в маринатата – може да е 10 мин, 30 мин, но не повече от 3 часа
След това пържолите се слагат в тава, заедно с маринатата. Отгоре се слага алуминиево фолио
Когато марината се сгъсти фолиото се маха, пържолите се обръщат и се запичат
Може да бъдат приготвени на барбекю, като честото обръщане (през минута-две е задължително) при обръщането пържолите се намазват с четка с маринатата
В рецептата е дадено лютеница и доматено пюре, може да бъде и само едното