Последни Рецепти
Последни Статии

Идеи за успешно отслабване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

25 идеи как да отслабнем

Идеи за успешно отслабване
идеи от книгите, от опита и постигането на набелязаните цели
lose weight 1

Много хора вземат решение да отслабнат, след което се хвърлят от една крайност в друга, като по този начин отдалечават постигането на желаната цел. Пробват различни диети, изтезават се с ограничения и упражнения, обръщат се към различни специалисти, диетилози, обсъждат с приятели, търсят подкрепа от близките си хора.

Основната грешка, която допускат е отсъствието на системен подход, което е и причината, основната причина, за отсъствието на забележим резултат.

В началото трябва да си закупите два уреда:

– електронна везна за храна


– теглилка, на която да следите за вашите килограми
. По възможност таква, която показва и съдържание на мазнини.

loss weight 2

Това са няколко правила, които могат да ви помогнат за постигането на вашата цел:

1. Поставете си реални, постижими цели!
Трябва да се отслабва постепенно. Тези килограми в повече сте ги качили за определено време, за години в разултат на хранителни навици, които сте имали през целия си живот, затова не може и да очаквате да се оттървете от тях като с махване с вълшебна пръчица.

2. Водете си дневник,
записвайте всичко, което сте изяли през деня и по кое време на денонощието. С негова помощ можете да разберете причината за наднормените колограми. Записвайте и подробности. В началото ще ви бъде трудно, но след това ще се научите да определяте количество калории в консумираната храна. Така може да установите колко храна приемате когато работите на компютъра или пред телевизора. Възможно е и да е емоционално състояние, когато ви е скучно, тъжно или имате проблеми.

3. Когато се храните навън наблюдавйте.
Вижте как се хранят стройните хора и тези с наднормено тегло. Сравнете поведението им. Могат да ви дойдат още идеи какво да промените във вашия начин на хранене.

4. Не се качвайте на теглилката много често.

Липсата на промяна може да ви обезокуражи. Ако го правите, правете го по един и същи начин всеки ден и си запосвайте резултатите в календар, но нека това да не е водещото. Ако си водите точни бележки ще забележите, че две кифли и един шоколад могат да задържат теглото ви за няколко дена на едно и също положение.

5. Правете си снимки когато спазвате диета.
Ако направите снимка, когато сте постигнали желан резултат това може да доведе до допълнителна мотивация.

6. Заменете приемането на храна с нещо интересно.
Намерете си ходи, което да държи ръцете ви заети, а мисълта длече от храна. Плетене, гоблени, рисуване, дърворезба, градинарство, това, което ви харесва.

7. Ако във вашето семейство има традиция

да се храни цялото семейство заедно не нарушавайте това, защото може и да е малкото време, когато се събирате всички заедно. Вярно е, че тогава ще бъдете изкушавани от това, с което се хранят останалите, но отново е въпрос на желание да се въздържите.

8. Не трябва да си поставяте за цел да отслабнете за някакъв определен празник, за лятната ваканция или за да ви стане определена дреха. Вашата цел е дългосрочен контрол върху теглото, а не просто смъкването на няколко килограма.

9. Не трябва да се ограничавате много строго. В разумни количества може да се яде почти всичко, а и нищо не прави един продукт така желан, както неговата забрана.

10. Не гледайте телевизия и не слушайте радио когато се храните. без тези странични дразнители ще се наслаждавате на вкуса на всяка хапка и вкато резултат ще се наситите по-бързо и спо-малко количество храна.

lose weight 3

11. Участвайте в повече начинания семейни или обществени занимания. Много хора ядат просто от скука, а има толкова много интересни неща.

12. Не дръжте хранителни продукти на видно място. Като в поговорката “Далече от очите, далече от сърцето” може и да не си помислите за храна, докато изкушенията са постоянно пред вас е друго.

13. Дъвчете, дъвчете поне 20 пъти всеки залък. Този процес ще ви помогне да се концентрирате върху яденето и и няма да ви позволи да погълните храната без да се нахраните и да усетите вкуса й.

14. Не пропускайте хранене. При захарен диабет е опасно да се гладува. А повечето хора, които пропускат хранене, след това наваксват на следващото.

15. Хранете се в определено помещение, изключете спалнята и работната стая или пред компютъра като място за хранене. По този начин у дома ще имате определено място, което ще свързвате с хранене.

16. Наблюдавайте се в огледалото. Наблюадвайте се как се храните. Ако се храните като гладен вълк си помислете дали това ви харесва.

17. След хранене задължително си почистете зъбите. Ако в устата ви не остане вкус на храна няма да се замислите дали не трябва да хапнете нещо.

18. Награда! Подарете си нещо за постигнатия резултат с отслабването. Като това не трябва да е продукт, може да бъде сауна, масаж или билет за театрална постановка. Изберете нещо, което е ново като емоция и преживяване – нека това е вашата награда.

19. Преди да посетите някакво определено събитие, където ще има и сервирана храна, ресторант, катеринг, коктейл то съветът е един. Яжте у дома, за да не бъдете изкушени там.

20. Съставете списък на необходимите продукти преди да отидете да пазарувате в магазина, така няма да се презаредите с продукти.

21. Ако не сте сигурни във вашите сили и воля да се борите с изкушения не посещавайте места, където се предлагат хранителни изкушения. По-лесно е да не влезеш в сладкарница, отколкото да останеш спокоен пред избора.

22. Когато приготвяте храна можете да съкратите някой от продуктите, като олио или да замените някой от продуктите с обезмасления му вариант.

23. На едно хранене приготвяйте или сервирайте толкова храна, колкото ви е опрделено в хранителния режим. Останалата храна приберете в хладилника или шкафа, далече от погледа ви.

24. Никога не влизайте в хранителен магазин, ако сте гладни. Има риск да купите нежелани продукти, за което ще съжалявате, когато се приберете у дома.

25. Мотиварайте се сам. Съставете спистк на целеите, които сте си поставили, когато сте на диета и от време на време си ги препрочитайте.

26. Когато усетите глад се разходете или направете кратка гимнастика вместо да приемате храна. Освен, че така отвличате вниманието си физическите упражнения изгарят излишни калории. Когато работите върху себе си вие изпитвате гордост, което променя и вашето излъчване

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории