Сладкиш с ябълки
Добави към моето меню
Сладкиш с ябълки
време за приготвяне 20 мин
време за печене 40 мин
12 порции, тава с диаметър 26 см
Продукти
3 ч.ч. нарязани на малки кубчета ябълки
1 ч.ч. кисело мляко (+ 1/2 ч.ч. вода)
1 ч.ч. захар
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пшенични трици (могат да бъдат заменени с брашно)
50 мл олио
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. орехи
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. канела
за хрупкав топинг
50 г краве масло
2 с.л. захар
4 с.л. нарязано орехи
4 с.л. фини овесени ядки
4 с.л. брашно
Приготвяне на сладкиш с ябълки
Ябълките се почистват, измиват и нарязват на малки кубчета
* Смесват се със стафидите, нарязаните орехи, канела и се разбъркват
* Яйцата се разбиват със захарта и се добавя киселото мляко и олиото, след което се добавя постепенно и пресятото с бакпулвера брашно и пшчничните трици. Разбърква се
* Яйчната смес се изсипва при ябълките и се разбърква с лъжица, след което сместа се слага в тава застлана с хартия за печене
* Топинга се приготвя като се смесят продуктите и се претврива с пръсти. Разпределя се върху сладкиша
* Пече се на средна фурна на 200 радуса д готовност – проверка с клечка за зъби да излиза суха
Може да не добавяте пшенични трици, а да го направите само с брашно или да добавите 1 ч.ч. овесени ядки
първите ябълки в края на август, вятърът ги събаря на земята и се превръщат в нещо вкусно