Последни Рецепти
Последни Статии

Лимонена торта

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Прочутата Лимонена торта (Tarte aux citrons) от френската кухня

Продукти за Лимонена торта
Тесто:
250 г брашно
125 г краве масло, на стайна температура
60 г пудра захар
1 яйце
щипка сол
За плънката:
6 лимона
6 яйца
50 г краве масло
200 г захар

Начин на приготвяне:
* Приготвяне на блата: Брашното се претрива с маслото до трохи и се добавя сол, захар, яйце. Омесва се, оформя се на топка и се поставя в хладилника, докато се приготви крема.
* Приготвяне на крема: В купа се разбиват 3 цели яйца и 3 жълтъка. Останалите 3 белтъка се отделят за украсата. При яйцата се добавя настърганата кора на 4 лимона и се добавя 150 г захар и сок от 6 лимона. Купата се поставя на котлон на водна баня и се разбива до сгъстяване на сместа. Към готовата смес се добавя кравето масло и се разбърква.
* Тестото се разточва върху хартия за печене и се поставя в тавата. с вилица се набожда за да не се издуе при печене. Пече се около 15 мин на 190 градуса, до златисто.
* Лимоновият крем се разпределя върху изпечения блат.
* Приготвяне на меринга: № белтъка се разбиват с 50 г захар до твърди върхове. Сместа се слага в сладкарски шприц и се шприцоват връхчета или цветчета върху лимоновия крем.
* Тортата се слага във фурната на грил функция при отворена врата на фурната и наблюдаваме как само върховете покафеняват и изваждаме тортата. Ако имате мини горелка за крем брюле с нея в по-удобно.
* Тортата се поднася на другия ден.

Menton Lemon Festival – Фестивал на лимоните в Ментон на френската Ривиера
Tarte au citron
Лимонова торта Tarte au citron – рецепта с много история. Може да се приготви и с целувки и без меринг. Опитайте. Тогава крема се приготвя с 3 или 4 яйца.

Източник: https://cookpad.com/ru/recipes/7054287-tart-o-sitron-tarte-au-citron

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории