Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета април 2022

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Пролетта идва изведнъж в края на март и зимата свършва. Може да е студено, небето да е сиво и дъждовно, дори сняг да превали, но вече е пролет.
Защото Април е художник голям – всичко около нас става зелено, разцъфтяло, топло… Цъфтят джанки, магнолии, вишни, зюмбюли, нарциси и лалета… И да вали дъжд, то е за да порасте трева. И настроението ни е усмихнато и ни се иска да се чувстваме и да изглеждаме добре.
Движението е здраве. И съвпадение, вече сме без маски, една идея по-свободни след 2 години ковид. Само новините за войната в Украйна ни правят по-тревожни и състрадателни. Новините за инфлацията ни правят по-оцеляващи. Важно е да останем в добра форма, да бъдем здрави, да се храним добре, да се движим повече и да бъдем по-често усмихнати, за да бъдем.

Ако искаме да бъдем във форма за лятото, за ваканцията, за морето, то април е времето, когато да започнем.
Добрата новина е, че времето е хубаво, топло и в парка може да срещнете все повече хора. Така че, забравете оправданията и намерете 30 мин за тичане или разходка, а сутрин започвайте с 10 минути упражнения или йога.

Пролет е и това променя начина на хранене. На трапезата е зелено – спанак, лопуш, коприва, зелена салата, зелен лук и чесън, репички, първите краставици… само с плодовете е малко по-трудно, докато не излязат първите ягоди и череши, но има ябълки, круши, портокали, банани и грейпфрут в магазина.

И имаме още един верен помощник – Лунната диета. Може би, защото лично аз със свикнала с тези дни, но ги правя. Опитът показва, че за да държиш теглото под контрол трябва да си в калориен дефицит. Да си физически активен и калориите да са по-малко. Затова за мен тези дни са важни, както и правилото, че след 19.00 не се яде.

moon diana ruseva
Лунната диета. Един ден в седмицата в които сме на вода, билков чай и прясно изцеден сок като следваме лунните фази.

Фази на Луната април 2018
1.04.2022 г. – 09:39 часа – новолуние;
9.04.2022 г. – 9:25 часа – първа четвърт;
16.04.2022 г. – 21:32 часа – пълнолуние;
23.04.2022 г. – 14:14 часа – последна четвърт;
30.04.2022 г. – 23:00 часа – новолуние.

Лунната диета, е план за детоксикация, който може да спазвате 24 или 72 часа – започва с настъпването на лунната фаза през седмицата и продължава 1 или 3 дни. Това е ефективен начин да прочистите организма от натрупаните токсини и излишни течности.
По време на разтоварващия режим се препоръчва да не се консумират млечни продукти и твърди храни. Разрешени са пресни плодови и зеленчукови сокове, вода и билков чай, зеленчукова супа или салата. Не е добра идея да овкусявате напитките си със сол или захар. Може да добавите малко мед или струйка зехтин.

rozovo dyrvo 1

Течностите, които ще приемете по време на лунната диета имат редица ползи за здравето. Водата и билковият чай стимулират бъбречната дейност и помагат за детоксикацията и извеждането на излишните течности от тялото.
Пресните плодови и зеленчукови сокове укрепват имунната система. Но забравете за алкохола по време на режима.

След края на диетата е добре да продължите с консумацията на леки ястия, пресни плодове и зеленчуци и по-малко месо. Избягвайте пържените храни. И промишлено обработените храни в магазина,

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории