Сусамени бисквити
Добави към моето меню
Когато навън е студено ти се иска да приготвиш нещо сладко и вкусно във фурната. И да е полезно. така се появиха тези Сусамени бисквити, които се оказаха подобни на ореховки когато изстинаха, защото станаха хрупкави. И са по-различни от домашните сусамки, които приготвям с мед.
Получават се страхотни бисквити
Може да се приготвят и в нисковъглехидаратен вариант, като домашния мед се замени, а брашното с режимно. При мен са в този вариант, защото рядко правя бисквити, а след фитнес и бягане имаме нужда от малко калории.
Количеството захар (или мед) е малко, ако обичате по-сладко увеличете на 150 г захар.
Продукти:
250 г сусам
50 г ленено семе
1 яйце
100 г краве масло
1 ч.л. бакпулвер
100 г брашно
100 г захар или пчелен мед
1 с.л. лимонов сок и настъргана лимонова кора (ако лимона не е третиран с химикали)
Начин на приготвяне:
* В тиган се сипват сусама и лененото семе и се запичат на сух тиган върху котлона, като се разбъркват постоянно, докато започнат да ухаят. Около 2-3 мин
* В купа разбийте захарта с яйцето. Добавете запечените семена, мекото краве масло, лимоновия сок и настъргана лимонова кора. Разбъркайте
* Добавете и брашното смесено с бакпулвера. Смесете добре продуктите до получаване на хомогенна смес
* От получената смес оформете топчета колко орех. Всяко топче сплеснете между дланите си, за да се получи бисвита.
* Наредете ги в тава застлана с хартия за печене
* Печете на загрята средна фурна на 190 градуса 10 минути. Докато краищата им леко покафинеят. Когато ги извадите от фурната ще са мекички, но при изстиването ще станат хрупкави.