Последни Рецепти
Последни Статии

Сусамени бисквити

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Когато навън е студено ти се иска да приготвиш нещо сладко и вкусно във фурната. И да е полезно. така се появиха тези Сусамени бисквити, които се оказаха подобни на ореховки когато изстинаха, защото станаха хрупкави. И са по-различни от домашните сусамки, които приготвям с мед.
Получават се страхотни бисквити
Може да се приготвят и в нисковъглехидаратен вариант, като домашния мед се замени, а брашното с режимно. При мен са в този вариант, защото рядко правя бисквити, а след фитнес и бягане имаме нужда от малко калории.
Количеството захар (или мед) е малко, ако обичате по-сладко увеличете на 150 г захар.

susameni biskviti

Продукти:
250 г сусам
50 г ленено семе
1 яйце
100 г краве масло
1 ч.л. бакпулвер
100 г брашно
100 г захар или пчелен мед
1 с.л. лимонов сок и настъргана лимонова кора (ако лимона не е третиран с химикали)

Начин на приготвяне:
* В тиган се сипват сусама и лененото семе и се запичат на сух тиган върху котлона, като се разбъркват постоянно, докато започнат да ухаят. Около 2-3 мин
* В купа разбийте захарта с яйцето. Добавете запечените семена, мекото краве масло, лимоновия сок и настъргана лимонова кора. Разбъркайте
* Добавете и брашното смесено с бакпулвера. Смесете добре продуктите до получаване на хомогенна смес
* От получената смес оформете топчета колко орех. Всяко топче сплеснете между дланите си, за да се получи бисвита.
* Наредете ги в тава застлана с хартия за печене
* Печете на загрята средна фурна на 190 градуса 10 минути. Докато краищата им леко покафинеят. Когато ги извадите от фурната ще са мекички, но при изстиването ще станат хрупкави.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории