Крем супа от карфиол
Добави към моето меню
Крем супа от моркови и карфиол
около 300 г карфиол
1 – 2 моркова
4 -5 средни картофи
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Добавят се морковите и накъсаниа на розички карфиол. Заливат се с вряща подсолена вода и се варят до полуомекване (когато набодим картофа с вилица да влиза леко).
Когато зеленчуците се сварят, се отделя бульонът и се пасират на пюре. Долива се бульон, докато се получи желаната гъстота.
При поднасяне се поръсва с бял пипер.
За по-плътен вкус може да се добави заквасена сметана или 1 ч.ч. прясно мляко, но това е по желание.
Крутоните са просто задължителни
Крем супа от карфиол
рецептата е класическа френска рецепта за крем супа
около 1/2 кг карфиол
3 с.л. брашно
смлян бял пипер на вкус
1 ч.ч. прясно мляко или сметана (по желание)
1 жълтък
сока на 1/2 лимон
1 ч.ч. сварен грах
2 с.л. нарязан на ситно магданоз