Пиле с гъби и сирена : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с гъби и сирена

Добавено в Българска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

pile sirena 3
500 гр пилешко филе
400 гр гъби
100 гр топено сирене
200 гр кашкава
смлян черен пипер на вкус
щипка черен пипер
1 глава кромид лук
1 морков
100 мл червено вино
2 с.л. олио
pile sirene 2

* Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета и се овкусяват със смлян черен пипер на вкус;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се прибавят пилешките кубчета, разбърква се няколко минути и се добавят гъбите, по-големите нарязани, лукът и морковите;
* Добавя се червеното вино и се разпределя в гювечета;
* Отгоре се разпределя настъргания кашкавал и топеното сирене, нарязано на тънки филийки;
* Гювечетата се слагат в студена фурна и се запичат.

На снимките не е типичното ястие. От домашното пиле бе останало свареното месо и трябваше да се приготви вкусно и тогава дойде на помощ тази рецепта. В дълбок тиган се задушават гъбите, моркова, лука, пилешкото, долива се червеното вино и когато гъбите се задушат се разпределя в гювечета и се запича.

Пилето се нарязва на малки хапки. Гъбите може и цели, но може и нарязани – по избор. Топеното сирене се реже на кубчета, а кашкавалът се настъргва на едро. Всичко се слага в малка йенска тенджера. Добавя се черен пипер и сол. Пече се около 40 минути в умерена фурна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

8 Comments

  1. 1
    Tconko Simeonov // April 18th, 2011 at 3:30 pm

    stavam the go sgotvq.

  2. 2
    Светлана Георгиева // April 18th, 2011 at 3:31 pm

    aide shte doida da qm 😛

  3. 3
    Tconko Simeonov // April 18th, 2011 at 3:33 pm

    zapovqdai

  4. 4
    Светлана Георгиева // April 18th, 2011 at 3:34 pm

    blagodarq :)