Гозба с пилешки бутчета : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Гозба с пилешки бутчета

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

Гозба с пилешки бутчета

4-5 пилешки бутчета
6-7 глави лук
5-10 маслини
2 люти чушклета, по желание
200 мл пелин (или вино)
7-8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1-2 щипки джоджен
2 – 3 с.л. олио
3-4 ч. л. доматено пюре
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. чубрица
магданоз за поръсване

Месото се запържва до златисто в предварително загрято олио. След това се изважда и в същата мазнина за около 2 минути се пържи нарязаният наедро лук.

Към запържения лук се добавят брашното, червеният пипер и доматеното пюре. Залива се с 500 мл хладка вода и се оставя да къкри на тих огън около 10 минути.

След това запърженото месо се връща в тенджерата. Ястието се подправя с джоджен, чубрица, кориандър, люти чушки, черен пипер и дафинов лист. Налива се виното и се оставя да къкри около 20 минути.

Ястието се прехвърля в тава, добавят се маслините, покрива се с фолио и се пече 30 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна. Всяка порция се поръсва с нарязан наситно магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Поли // October 30th, 2006 at 3:39 am

    Интересно…На толкова малко бутчета ТАКОВА количество лук!
    Гозбата май е по-скоро лучена, отколкото пилешка?