Последни Рецепти
Последни Статии

Хранителна депресия

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Хранителна депресия
Постоянното следване на строга диета може да доведе до разстройство на психиката
Постоянното следване на строга диета може да доведе до разстройство на психиката. Това е извода от наблюдения на учени от Израел, които установяват, че до тежки нервни ситуации и дори до разстройства може да доведе употребата на еднообразна и невкусна храна.
Специалисти провеждат експеримент в резултат на който са стигнали до извода, че безвкусната храна намалява емоционалната настройка, способства за развитие на апатия и хронична умора. Диета от продукти, които не отговарят на вкусовите предпочитания може да доведе до нервно разстройство.
Според изследователите хора, които имат признаци на хранителна депресия възприемат храната с още по-голямо неприятно усещане. Такива хора се хранят автоматично без осъзнаване на възприеманото количество, което се явява причина за наднормено тегло.
При хранителната депресия жертва се оказват по-често жени съблазнени от диети. Като резултат приемат по-малко полезни вещества и главният мозък като следствие изпраща сигнали на организма за напрежение и тревожност. Заради това човек изпитва неудовлетворение, раздразнителност и човек се чувства нещастен като резултат.
Диетата може да доведе до психични проблеми

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории