Пълнено агне (яре) : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнено агне (яре)

Добавено в Ястия с агнешко

Добави към моето меню

  • Агне (яре) около 10-12кг
  • Дреболиите от агнето (ярето)
  • Пресен зелен лук 2-3 връзки
  • Ориз 600 гр (3 чаени чаши)
  • Масло 200 гр
  • 1 чаена чаша гъби печурки
  • 2 сл червен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • сол на вкус

Ситно нарязание зелен лук се задушава с 1 сл олио и вода до омекване. Прибавят се предварително измития и почистен ориз, сварените и нарязани на дребно дреболии, ситно нарязания магданоз и джоджен и нарязаните на дребно гъби. Сместа се залива с 3 чаени чаши бульон от дреболиите, посолява се и се вари, докато оризът поеме водата. С така приготвената и овкусена смес се пълни агнето, предварително измито и осолено. След като се зашие коремния отвор, през който е поставена плънката, агнето (ярето) се намазва с масло и червен пипер, покрива се с фолио (или с булото на агнето) и се поставя в тава върху дървена скара, като в тавата се сипва топла вода. Пече се до пълна готовност, като от време на време се полива с отделения в тавата сос и се обръща.
Така приготвеното агне може да се направи и на чеверме.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории