Яхния с лук, сини сливи и свинско : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Яхния с лук, сини сливи и свинско

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

Яхния с лук, сини сливи и свинско
рецепта от детството, правеше се, когато се коли прасето – яхния със сини сливи, крехко свинско и топлината на запалената печка в зимния ден, ритуал, спомен или наистина беше толкова вкусна тази сладка яхния

6-7 глави лук
200 г сухи сини сливи
500 г свинско
1 с.л. олио
1 ч.чл. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
щипка чубрица
1 с.л. нарязан на ситно магданоз

Сливите се заливат с топла вода и престояват в нея, докато набъбнат.

Лукът се нарязва на колелца и се запържва за няколко минути в олиото и малко вода. Поръсва се с червен пипер и се залива с 1 ч. ч. от водата, в която са киснали сливите.

В тенджерата се поставят сливите и нарязаните на парченца свинско месо, посолява се и се налива топла вода до нивото на продуктите. Гозбата се вари около 1 час на тих огън под капак, като от време на време се разбърква.

Може да се приготви и в гювече във фурната.

Зимна яхния със сини сливи и телешко
рецептата с телешко

500 г говеждо месо
300 г сушени сини сливи
1 с.л. олио
1 глава кромид лук
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно

Нарежете месото на парчета и го задушете в мазнината и малко вода, заедно със ситно нарязания лук. След това към него прибавете червения пипер, доматеното пюре. Залейте месото с 1 чаена чаша топла вода и го оставете да ври на слаб огън.

Накиснете предварително във вода сушените сливи и ги прибавете към месото.

Важно е да знаете, че за да приготвите успешно това ястие, не трябва да го разбърквате, а да го разклащате от време на време. Когато месото омекне, прибавете смесеното с малко вода брашно.

Десетина минути след това подправете ястието с карамелизирана захар и го свалете от котлона. Сервирайте горещо

Нарежете месото на парчета и го задушете в мазнината и малко вода, заедно със ситно нарязания лук. След това към него прибавете червения пипер, доматеното пюре и солта. Залейте месото с 1 чаена чаша топла вода и го оставете да ври на слаб огън.
Сварете отделно сушените сливи и ги прибавете към месото.

Важно е да знаете, че за да приготвите успешно това ястие, не трябва да го разбърквате, а да го разклащате от време на време. Когато месото омекне, прибавете смесеното с малко вода брашно. Десетина минути след това подправете ястието с карамелизирана захар и го свалете от котлона. Сервирайте горещо.

Това ястие ще бъде приятна изненада за ваши близки и гости, които обичат смесването на пикантни и сладки подправки. Невероятният букет от аромати, който ще получите, придава на ястието неповторим вкус и го нарежда сред най-оригиналните кулинарни шедьоври.

Идея: Сините сливи могат да се заменят с дюля, ефекта беше много ароматня яхния

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории