Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнена пъстърва

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Пълнена пъстърва с орехи и лук

4 четири почистени пъстърви
4 с.л. зехтин за намазване
4 с.л. орехи, нарязани на ситно или счукани
1 глава лук, по-голяма
100 г гъби
3-4 стръка копър
1 лимон

2 моркова
листа зелена салата

* Нарязвате гъбите на ситно и ги задушавате в зехтин, с лед което добавяте нарязания на ситно лук.
* Счуканите орехи се запичат на сух тиган, след което се прибавят към приготвената плънка.
* Пъстървата се напълва се с приготвената плънка, отгоре се намазва със зехтина и се увива в домакинско фолио, като преди това се загъва в листа зелена салата и се добавят морковите, нарязани на пръчици.
* Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Приготвянето отнема около 15-20 минути.

Можете да подготвите и гарнитура от зеленчуци, като ги подберете според сезона. Подходящи са тиквичка, чушка, гъби и лук.
Върху скарата в предварително загрята фурна се подреждат пъстървите, а около тях се слагат зеленчуците, нарязани и поръсени със зехтин.

Поднася се с бутилка бяло вино и лимон.

Отдолу под скарата сложете тава, в която сте налели 1 ч.ч. вода.

4 почистени пъстърви, са приблизително 1 кг, цената е около 10.00 лв. Това е една гениално просто и много вкусна вечеря в петък, т.нар. рибен ден в нашето семейство.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории