Пълнена пъстърва
Добави към моето меню
Пълнена пъстърва с орехи и лук
4 четири почистени пъстърви
4 с.л. зехтин за намазване
4 с.л. орехи, нарязани на ситно или счукани
1 глава лук, по-голяма
100 г гъби
3-4 стръка копър
1 лимон
2 моркова
листа зелена салата
* Нарязвате гъбите на ситно и ги задушавате в зехтин, с лед което добавяте нарязания на ситно лук.
* Счуканите орехи се запичат на сух тиган, след което се прибавят към приготвената плънка.
* Пъстървата се напълва се с приготвената плънка, отгоре се намазва със зехтина и се увива в домакинско фолио, като преди това се загъва в листа зелена салата и се добавят морковите, нарязани на пръчици.
* Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Приготвянето отнема около 15-20 минути.
Можете да подготвите и гарнитура от зеленчуци, като ги подберете според сезона. Подходящи са тиквичка, чушка, гъби и лук.
Върху скарата в предварително загрята фурна се подреждат пъстървите, а около тях се слагат зеленчуците, нарязани и поръсени със зехтин.
Поднася се с бутилка бяло вино и лимон.
Отдолу под скарата сложете тава, в която сте налели 1 ч.ч. вода.
4 почистени пъстърви, са приблизително 1 кг, цената е около 10.00 лв. Това е една гениално просто и много вкусна вечеря в петък, т.нар. рибен ден в нашето семейство.