Последни Рецепти
Последни Статии

Какво се променя, ако ядете по 2 яйца на ден?

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Яйцата доскоро бяха нарочени за един от най-големите виновници за високия холестерол, но днес науката върна доброто им име и смята, че те са жизнено необходими за организма. 2 яйца на ден са оптимално количество, което доставя на тялото важни съставки. Ето какво ще се промени, ако ги добавите в ежедневното си меню:
Какво ще променят две яйца на ден
Ще поддържате мозъка свеж и млад
2egg day 1
Яйцата доставят на мозъка холин или витамин В4, отговорен за производството на ацетилхолин – отговорен за формирането и съхранението на спомените, както и за управлението на моторните функции от мозъка.

Ще запазите добро зрение
2egg day 2
Лутеинът, с който са богати яйцата пази очите и отговаря за остротата на зрението. При дефицит се нарушава тъканта на очите.

Ще усвоявате по-добре калций
2egg day 3
Количеството витамин D в едно сварено яйце е равен на това в лъжица рибено масло. Без този витамин организмът не може да усвоява калций, който изгражда костите и зъбите.

Защита на кожата, косата и черния дроб
2egg day 4
Яйцата са богати на още витамини от групата В като биотин и витамин В12. Те заедно с белтъка укрепват кожата и косата, а фосфолипидите извличат отровите, натрупани в черния дроб.

Намалява рискът от сърдечно-съдови заболявания
2egg day 5
Съвременните изследвания показват, че холестеринът в яйцата се уравновесява от фосфатидите в тях и затова не е вреден за човека. Той забавя собственото производство на холестерол в тялото. Освен това в яйцата се съдържа Омега-3 мастна киселина, която понижава нивото на триглицеридите и съответно намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Постепенно ще отслабнете
2egg day 6
Американски учени са доказали, че когато към нискокалорийна диета се включат яйца за закуска, отслабването се случва два пъти по-бързо. Такава закуска засища за по-дълго време и това намалява количеството приета храна през деня.

По-малко онкологични заболявания
2egg day 7
Витамин В4, освен че подпомага мозъка, представлява и превенция на онкологичните заболявания. При жени, които ежедневно консумират яйца, рискът от рак на гърдата е намален с 18%.

По-лесно забременяване
2egg day 8
Витамините от групата В участват в състава на половите хормони и помагат за по-лесното забременяване. А фолиевата киселина е жизнено необходима за плода. В едно кокоше яйце има 7 мкг от този витамин.

Забавя стареенето
2egg day 9
При спазване на режим на хранене с ежедневно присъствие на яйца при 87% от изследвани холандки между 35 и 40 години пигментните петна са изчезнали, а кожата е станала видимо по-свежа.

Източник: Adme.ru

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории