Последни Рецепти
Последни Статии

Печен патладжан по италиански

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Печен патладжан по италиански

2 – 4 средно големи патладжана, разрязани на дълго на половина и издълбани до половин сантиметрова коричка.
2 глави лук, нарязан на ситно
30 мл. зехтин
2 – 3 скилидки смачкан чесън
2 с.л. зехтин
1 ч.л. риган
смлян черен пипер
100 гр паремезан (през лятото заменям всичко с извара)
1 ч.ч. кротони или счукан на едро сухар
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
500 г. доматен сос
250 г. моцарела на парчета

Загрейте олитото на средно висока температура в тиган
Прибавете издълбаната вътрешност на патладжаните със лука, чесъна, ригана и черния пипер и разбърквайте до златисто

Разпределете сместа върху издълбаните корички от патладжана и поръсете с пармезан, кротони и магаданоз. Поставете ги в плоска тава, полейте с доматен сос и парченца моцарела

Загрейте фурната до 180 градуса. Запечете докато патладжана омекне

Сервира се веднага с със студена бира и салата

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории