Последни Рецепти
Последни Статии

Бабините курабийки

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Бабините курабийки
Още известни като войнишки – лесни, бързи, вкусни …. може да ги направите на малки топчета, да сложите вътре орехова ядка или да разточите и нарежете на формички

3 яйца + 1 белтък
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. сода за хляб
настъргана кора на един лимон
за намазване
1 разбит жълтък
1/3 ч.ч захар

Рецепта за бабините курабийки

• Захарта и яйцата се разбиват
• Прибавя се олиото, киселото мляко в оето е слошена содата за хляб да шупне и настърганата лимонова кора. Разбърква се
• Добавя се брашното като се замесва меко еластично тесто
• Върху набрашнен плот се разточва на тънък пласт и се изрязват с формички сладки, може и с чаша
• Редят се в леко намаслена тава, като се оставя разстояние между курабийките защото при печене се уголемяват
• След като се наредят в тавата се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар
• Пекат се на средна фурна на 190 градус до готовност, около 15 мин
• Съхраняват се в кутия с капак.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории