Баклава с локум и ябълки
Добави към моето меню
Баклава с локум и ябълки
Рецепта споделена от Violeta Mateva
Рецепта за сочна и много вкусна Баклава с локум и ябълки
Продукти
1 пакет кори за баница
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 яйце
1 ч .ч. захар
3 с.л. олио
1и 1/2 ч.ч. брашно
1 ябълка настъргана на едро
1 кутия цветен локум нарязан на кубчета
50 г разтопено масло
За сиропа
2 ч.ч. вода
1 и ½ ч.ч. захар
1ванилия
Рецепта за Баклава с локум и ябълки
• Млякото се разбърква със содата, добавя се захарта, олиото, яйцето и се разбърква добре
• Прибавяме брашното, настърганата ябълка, канелата и нарязания локум
• Две от корите се намазват с малко и се слагат една върху друга
• Поставят се няколко лъжици от плънката и се завиват на руло
• Същото се прави и с останалите кори
• Нареждат се в намаслена тава и се нарязват на парчета
• Намазват се с останалото масло
• Печем за 20-25 минути в загрята 180 градуса фурна
• Сварява се сироп от вода, захар и ванилия и се заливат студените баклави
• Поднасяме поръсени с кокос Да ви е сладко!