Торта с банани
Добави към моето меню
~ Торта-сърце с банани и нескафе ~
рецепта на Руска Тенева
Продукти:
*за блата: 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия;
*за сиропа: 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. захар, 120 г масло, 4 с.л. какао, 1 с.л. нескафе;
2 банана, 1 ч.ч. сметана и 2 с.л. бейлис.
Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавят,
а след това – ванилията. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко брашно
сърцевидна тавичка, и се пече. След като блатът изстине се реже на 3 блата.
Прясното мляко, захарта, какаото, нескафето и маслото се слагат на котлона да се разтопят.
След като сиропът изстине малко, с него се напоява всеки блат, а между блатовете се нареждат
нарязаният на шайби банан и тънък слой от разбитата сметана с бейлис.
Цялата торта покрих с останалата сметана, а отгоре поръсих счукано нескафе и шоколад на ренде.