Последни Рецепти
Последни Статии

Баница с кайма и праз

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Баница с кайма и праз

500г кайма
2-3 броя праз лук
1 опаковка кори за баница, 500 гр
3 яйца
250 мл. газирана вода
2-3 с.л. олио
1 щипка босилек и чубрица
смлян черен пипер на вкус

Каймата се размива с гореща вода за да стане на каша. Слага се на котлона и към нея се прибавя ситно нарязан лук. Ври до извиране на водата. При дърпането от огъня се прибавя босилек, чубрица и черен пипер.

Върху намазана тавичка се разстила кора, и върху нея се нагъват няколко намачкани кори които поръсваме със сместа. Това се прави 4-5 пъти и най отгоре се слагат цели кори.
Нарязваме баницата и заливаме с разбитите олио, яйца и газирана вода.

Пече се в силно загрята фурна 15-20 мин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории