Баница с кайма и праз
Добави към моето меню
Баница с кайма и праз
500г кайма
2-3 броя праз лук
1 опаковка кори за баница, 500 гр
3 яйца
250 мл. газирана вода
2-3 с.л. олио
1 щипка босилек и чубрица
смлян черен пипер на вкус
Каймата се размива с гореща вода за да стане на каша. Слага се на котлона и към нея се прибавя ситно нарязан лук. Ври до извиране на водата. При дърпането от огъня се прибавя босилек, чубрица и черен пипер.
Върху намазана тавичка се разстила кора, и върху нея се нагъват няколко намачкани кори които поръсваме със сместа. Това се прави 4-5 пъти и най отгоре се слагат цели кори.
Нарязваме баницата и заливаме с разбитите олио, яйца и газирана вода.
Пече се в силно загрята фурна 15-20 мин.