Блат за торта
Добави към моето меню
Каквито и рецепти за торта да приготвяме има нещо, което е необходимо вкусен
блат за торта
Основна рецепта за блат
4 яйца,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер.
За форма с диаметър 26 см блатът се дели на две.
Рецепта за бял и какаов блат
4 яйца
1 и ½ ч.ч. захар,
1 ч.ч. кисело мляко,
1 амонячна сода,
½ ч.ч. олио,
1 ванилия,
3 ч.4. брашно
В половината смес се добавят 4 с.л. какао
Чашите са 250 мл.
Основна рецепта за тортен блат, може да видите Рецепта за пандишпанов блат
3 яйца
3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
Продуктите са за един блат. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. Жълтъците се добавят един по един. Брашното се се добавя лъжица по лъжица, като се разбърква с лопатка. Може да се добави какао или смелени орехи за по-богат вкус.
Блат за торта с кафе
180 г брашно
250 г захар
60 г какао
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
140 г кисело мляко
70 мл олио
140 мл експресо