Салата от зрял фасул
Добави към моето меню
Салата от зрял фасул
2 ч.ч. зрял фасул(сварен)
1 глава кромид лук
2 с.л. зехтин
10 маслини
1/2 връзка магданоз
оцет и сол на вкус
Свареният фасул се смесва с нарязания на филийки лук, дребно нарязания магданоз, зехтина, оцет и сол.
Преди поднасянето салатата се украсява с маслините и клончетата от магданоза.
Салата от зрял фасул с лютеница
2 ч.ч. сварен зрял фасул
3-4 стръка пресен лук или 1 стрък праз
1 к. ч. лютеница
1 -2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
2 с. л. чбълков оцет
1 к. ч. маслини
Свареният фасул се отцежда и се смачква на пюре. Разбърква се със ситно нарязания лук или праз, счукания чесън, част от олиото и оцета, лютеницата и солта.
Оформя се на купчинка в чиния за сервиране, поръсва се със останалата част от олиото и оцета и се украсява с маслините.