Бърза ягодова торта
Добави към моето меню
Бърза ягодова торта
Време за приготвяне 15 мин от начинаещ кулинар. Историята е следната – дъщеря ми се обади за да каже, че има повод да почерпи свои приятели и иска да бъде с домашно приготвена от нея торта. Разстоянието беше голямо и нямаше интернет за да се обяснява и показва много. Затова съветът беше следния – трябват ти блатове за торта, опаковка сметана 1 л – сладкарска, вярно е, че на растителна основа, но се работи лесно с нея и 15 мин
Продукти
Блатове за торта
1 кг ягоди
Опаковка сладкарска сметана, 1 л
1 ч.ч. горещо какао
Рецепта за бърза плодова торта
• 3-4 с.л. какао се заливат с 200 мл гореща вода и се разбърква, с това се сиропират блатовете
• По-голямата част от ягодите се нарязват на тънко, по-хубавите се оставят за украса
• Сметаната се разбива до твърд крем
• Слага се върху поднос единия блат, сиропира се с какао, намазва се със сметана и се подреждат с половината нарязаните ягоди. Така се постъпва с втория блат
• Отгоре се слага и последния блат, сиропира се, намазва се със сметана отгоре и отстрани. Стените се украсяват с разрязани ягоди, а отгоре се украсява с плодове
В украсата са използвани и цветя, направени от фондан, които са подарък, а повода беше хубав и можеше да се използват
Тази случка, беше и повода да направя и публикациите затова, как се приготвя блат за торти
Рецепта за блат за торта
Как се прави пандишпанов блат
защото времето за приготвянето на блатовете ще отнеме около час, но те могат да бъдат приготвение, а и ще знаем от какви продукти са направени и колко време са съхранявани