Кексчета с праскови и сини сливи
Добави към моето меню
Кексчета с праскови и сини сливи
рецепта с която да срешнем усещането за есен – плодовете и превърнати в нещо сладко, а топлината на печката и аромата, който се носи омагьосват облачния ден
1 праскова (голяма)
400 гр сини сливи (около 15)
2 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. брашно, тип 500
100 гр краве масло
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч. непълна захар
1 ч.л. бакпулвер
* Яйцата се разбиват със захарта
* Добавя се разтопеното краве масло (съвсем за кратко в микровълновата фурна) овесените ядки и брашното, пресято с бакпулвера;
* След това се добавя прясното мляко и се разбърква;
* Добавят се сините сливи, почистени от костилките, и прасковата нарязани на ситно, на малки кубчета;
* Накрая орехите и канелата;
* Сместа се разпределя във форма за мъфини и се пече на средна фурна до готовност. оставят се да се охладят в силиконовите формички след което се изваждат. Ако ползвате хартиени опаковки за мъфини може да ги извадите веднага и да ги оставите да се охладят на скарата при отворена фурна.
За малките хартиени опаковки за мъфини ги купувам от магазинчетата за едно евро (Париж) или от магазинчетата за 1 лев в Софиа. Цената е навсякъде една и съща – 1 евро или 2 лв за 100 хартиени капсули.
Силиконовите форми придават допълнителна форма на мъфините. Въпрос на избор е
Къде е рецептата? Нещо липсва май…
права си
сега ще напишем какво се случва с продуктите
Благодаряяя. Нямам търпение да ги направя. Bon apeti!