Последни Рецепти
Последни Статии

Крем супа от карфиол

Добавено в Супи без месо

Добави към моето меню

Крем супа от моркови и карфиол

около 300 г карфиол
1 – 2 моркова
4 -5 средни картофи

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Добавят се морковите и накъсаниа на розички карфиол. Заливат се с вряща подсолена вода и се варят до полуомекване (когато набодим картофа с вилица да влиза леко).
Когато зеленчуците се сварят, се отделя бульонът и се пасират на пюре. Долива се бульон, докато се получи желаната гъстота.

При поднасяне се поръсва с бял пипер.

За по-плътен вкус може да се добави заквасена сметана или 1 ч.ч. прясно мляко, но това е по желание.

Крутоните са просто задължителни

Крем супа от карфиол
рецептата е класическа френска рецепта за крем супа

около 1/2 кг карфиол
3 с.л. брашно
смлян бял пипер на вкус
1 ч.ч. прясно мляко или сметана (по желание)
1 жълтък
сока на 1/2 лимон
1 ч.ч. сварен грах
2 с.л. нарязан на ситно магданоз

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории