Чийзкейк с шоколадова глазура
Добави към моето меню
Чийзкейк с шоколадова глазура
Рецепта Veselina Andreeva
Продукти :
За блата :
1 пакет бисквити “Закуска” с какао,
125 г масло,
2 с.л. захар,
2 с.л. тъмно какао
За крема :
400-500 г извара,
1 ч.ч. захар,
200-250 г заквасена сметана,
2 яйца,
1 пакетче ванилия
За глазурата :
100 г натурален шоколад,
80 г масло
Рецепта за Чийзкейк с шоколадова глазура
• За блата смелете или натрошете ситно бисквитите. Добавете разтопеното масло, захарта, какаото и ги объркайте. При нужда се добавя масло за да се получи мокро тесто.
• Изсипва се във форма за печене и силно се притиска. Пече се 10-15 минути в предварително нагрята фурна на 180-200 градуса.
• През това време с миксер се разбиват изварата, сметаната, захарта, яйцата и ванилията (в тази последователност).
• Сместа се изсипва върху блата и се пече 40-50 минути на 180-200 градуса.
• За украсяване използвах шоколадова глазура, която приготвих от натурален шоколад и масло на водна баня.