Последни Рецепти
Последни Статии

Печено пиле с лимон

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Печено пиле с лимон и тиквички
рецепта за класическо печено пиле, но с аромат на лимон, а за гарнитура – тиквички, морков и гъби, запечени във фурната

1 пиле, около 1,5 кг
1 тиквичка
1 лимон
2 моркова
200 гр гъби печурки
3 – 4 скилидки чесън
50 мл бяло вино
черен пипер на вкус

* Пилето се почиства и се измива, отстраняват се всички тлъстини и се разрязва през гръдната кост;
* С остър нож се правят нарези в които се слагат парченца кора от лимон и скилидки чесън, овкусява се с черен пипер;
* Така шпикованато пиле се слага в тава в която се налива 100 мл вода и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса;
* По време на печенето пилето се полива със соса. След 30 минути тавата се изважда от фурната – пилето се обръща и се добавят нарязаните на пръчици тичвички и моркови, гъбите срязани на половинки, а малките гъбки – цели. Долива се и 50 мл бяло вино;
* Пилето и зеленчуците се пекат до готовност, като пилето се обръща отново и тогава се пуска на грил функция за да се запече ястието.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории