Пиле с гъби и сирена
Добави към моето меню
500 гр пилешко филе
400 гр гъби
100 гр топено сирене
200 гр кашкава
смлян черен пипер на вкус
щипка черен пипер
1 глава кромид лук
1 морков
100 мл червено вино
2 с.л. олио
* Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета и се овкусяват със смлян черен пипер на вкус;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се прибавят пилешките кубчета, разбърква се няколко минути и се добавят гъбите, по-големите нарязани, лукът и морковите;
* Добавя се червеното вино и се разпределя в гювечета;
* Отгоре се разпределя настъргания кашкавал и топеното сирене, нарязано на тънки филийки;
* Гювечетата се слагат в студена фурна и се запичат.
На снимките не е типичното ястие. От домашното пиле бе останало свареното месо и трябваше да се приготви вкусно и тогава дойде на помощ тази рецепта. В дълбок тиган се задушават гъбите, моркова, лука, пилешкото, долива се червеното вино и когато гъбите се задушат се разпределя в гювечета и се запича.
Пилето се нарязва на малки хапки. Гъбите може и цели, но може и нарязани – по избор. Топеното сирене се реже на кубчета, а кашкавалът се настъргва на едро. Всичко се слага в малка йенска тенджера. Добавя се черен пипер и сол. Пече се около 40 минути в умерена фурна.
stavam the go sgotvq.
aide shte doida da qm 😛
zapovqdai
blagodarq