Последни Рецепти
Последни Статии

Шоколадов кекс с тъмно пиво

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Шоколадов кекс с тъмно пиво
рецептата и снимката са споделени от Галя Давидова
изтчник Храна за душата

шоколадов кекс с бира

Продукти:
150 г масло, плюс допълнително за подмазване на формата за печене
2 ч.ч захар ( или 1ч.ч. захар и 1 пакетче суха стевия)
4 яйца
1 ч.ч бира, непълна
2 ч.ч пресято брашно, препълнени,
3 с.л какао,
1 пакетче бакпулвер

За глазурата:
100 г натурален шоколад
масло
2 с.л бира

Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер маслото, захарта. Прибавяме яйцата.
С лъжица добавяме последователно брашното и бирата, като бъркаме внимателно.
Какаото и бакпулвера слагаме накрая. Разбиваме с миксера, докато в тестото се появят мехурчета.
Изливаме готовата смес в подмазана форма за кекс или в малки формички за мъфини.
Печем в предварително загрята фурна на 170-175 градуса с обдухване до готовност. Кексът се надига доста във втората част на печенето. Проверявайте с дървено шишче дали сладкишът е изпечен, като го прободете и извадите, по повърхността не трябва да остава меко тесто.
За глазурата стопяваме шоколада на водна баня, прибавяме бирата и парче масло и бъркаме енергично. Заливаме изпечения кекс или го намазваме с четчица с шоколадовата смес.
Украсяваме по желание със смлени ядки или захарни пръчици.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории