Фалшива дроб сарма
Добави към моето меню
Фалшива дроб сарма
Продукти
500 г кайма
200 г гъби
2 моркова
2 глави кромид лук
1 връзка от зелени подправки – целина, девесил, магданоз
Чер пипер и сол на вкус
1 с.л. червен пипер
1 ч.ч. ориз
2 с.л. олио
За Заливката
1 кофичка кисело мляко, 400 г
2 яйца
3-4 с.л. брашно
Начин на приготвяне
• Лукът с морковите се нарязани на дребно и се задушават с олио
• Добавя се каймата, гъбите, червен пипер и се задушава докато каймата се запържи
• Добавя се 1 ч.ч. ориз
• Сместа се разбърква и се овкусява с чер пипер, сол на вкус, добавят се нарязаните зелени подправки
• Сместа се изсипва в тавичка и се долива вода, 3 ч.ч.
• Сместа се изпича до готовност
• Залива се със смес от разбити яйца, кисело мляко и брашно.
• Пече се до златисто на заливката