Последни Рецепти
Последни Статии

Цветовете във Фън Шуй

Добавено в Фън Шуй

Добави към моето меню

Значението на цветовете според Фън Шуй

Според учението Фън Шуй цветовата гама, която избираме, ни влияе по един или друг начин. Затова, ако знаем какво значение има всеки цвят, ние ще можем съвсем осъзнато да обличаме подходящите дрехи в зависимост от нашите желания и стремежи.
Според Фън Шуй оранжевият цвят е смес от жълто (цвета на щастието) и червено (цвета на енергията) и се асоциира с веселото и радостно настроение, общителността, ентусиазма, конструктивността.

Оранжево
Това е идеалния цвят за тези, които искат да бъдат забелязани (но не и натрапчиво). Този цвят ни дава възможност да се избавим от собтвените си комплекси и да се почувстваме по-независими. Той символизира и промените в живота.

Червено
Червеният цвят се асоциира с жизнената енергия, увереността в себе си, смелостта, волята и откровенността. Този цвят се препоръчва при недостиг на енергия или когато предстои много напрегнат и отговорен ден. Червеният цвят ни зарежда със земна енергия.

Жълто
Жълтият цвят – това е цветът на яснотата, мъдростта и собственото достойнство. Той развива ясната мисъл, стимулира интереса и любознателността. Енергията на жълтия цвят е свързана със способността да се възприема и разбира обкръжаващата действителност. Жълтият цвят се асоциира с чувството за хумор, оптимизма, практичността и интелекта.

Зелено
Зеленият цвят е цвета на любовта, самоконтрола и вътрешния баланс. Зеленото ни помага да се отпуснем, да успокоим нервната си система. Той се асоциира с възраждането, хармонията и мира. Помага ни да постигнем взаиморазбирателство, хармония със самите себе си, да се адаптираме, предразполага ни към романтика.

Синьо
Това е цвета на знанието, здравето и решителността. Той влияе положително на нервната система, идеално подхожда на хората, които имат проблеми със съня, влияе благотворно върху хиперактивните деца. Синият цвят се асоциира с лоялността, такта, вниманието и изобретателността.

Виолетово
Това е цвета на вдъхновението и градивността. Той спомага за ясната мисъл и вхъхновява във всяко начинание. Виолетовият цвят пробужда актьорския талант и творчеството, асоциира се с добрината, справедливостта и саможертвата.

Индиго
Това е цвета на интуицията, мистиката, разбирателството. Той развива интуицията, въображението и увеличава физическата сила. Асоциира се с мъдростта, храбростта, практичността и търсенето на истината

А това са модните цветова през 2006 според vogue.com. Една жена винаг трябава да бъде хубава и да изглежда добре, заради самата себе си и за хората, които уважава.
Модата този сезон се отличава със смели цветове, романтични силуети, далече от скуката и еднообразието.

Червеният цвят
отново е на мода. Цвета на енергичната и уверена в себе си жена.
Това е цветът на предизвикателството, който привлича вниманието върху тази която го носи.
Един от тези оттенъци, пред които никой не е равнодушен – затова едни го обожават, други ненавиждат, трети считат за много агресивен и сексуално наситен.
Тези които не са готови да се облекат от главата до петите в червено, могат да го съчетаят с бяло или бежово.
Хит този сезон е червената рокля.

Още един хит на сезона – розовия, но не романтичния цвят, а наситения цвят на фуксия. Той добре се комбинира с неутралните – бял, бежов, цвят на слонова кост, също така и с контрастните – син и тюркоазен.
Аксесоари с цвят на фуксия освежават дрехите в неутрални тонове.
Не трябва да се използва оттенъка на фуксия в деловото облекло, защото това е цвят на свободното време.

За младите и смелите е наситнения жълт цвят.
От лимоново и златисто до яркожълто може да избирате своя любим оттенък.
Водещите световни дизайнери ни предлагат този сезон да съсредоточим вниманието си именно над този слънчев цвят, който ще ни повдигне настроението и зареди с топлина.
Разбира се, трябва да знаете, че жълтите дрехи изискват от вас идеално състояние на кожата – добър оттенък и внимателно подбран цвят на косата.
Смята се също, че жълтият цвят се явява сам по себе си украшение. И много от дизайнерите са съгласни с това и предлагат съвсем опростени форми на своите тоалети. Други обратно с интерес наблюдават, как неочаквано и всеки път по различен начин слънцето си играе с многобройните плисета, набори и драпировки на жълтата тъкан.

Фаворит на много от дизайнерите е яркосиният цвят.
Въпреки неговата яркост, той подхожда както за елегантен делови костюм, така и за романтична рокля.
Това е стилен цвят, които подхожда на жената във всяка възраст, като скрива недостатъците й и подчертава нейните достойнства.

Този сезон на зеления цвят е отредена второстепенната роля.
Дизайнерите предлагат да се откажете от най-ярките оттенъци на зеленото и да изберете спокойните сдържани тонове. От една страна това ще ви заради положително, от друга ще ви позволи от ярките актуални оттенъци на сезона да изберете варианти приемливи за деловия офис или учебната аудитория.

Този сезон дизайнерите предлагат да смесите акцентите, но да не се отказвате напълно от черния цвят.
Вталени силуети, прозрачни тъкани, игриви драпировки, дантели, деколтета и разрези, голи рамене – всичко това се използва максимално в тези модели, които се изпълняват в подобна цветова гама.

Чисто белият цвят е на върха на своята популярност.
Романтичните поли с волани и асиметрични клинове, стилните и елегантни делови костюми в бяло ще ви направят да изглеждате като кралица на всякъде където се появите.

Бежов и неговите оттенъци съвпадат с цвета на вашата кожа
,
затова ако изберете рокля от тънка блестяща материя вие ще изглеждате “леко” разсъблечена, а това е много секси. В същото време този цвят е незаменим в деловия стил, както и за свободното време, и естествено в качеството си на фон за по-големи ярки детайли.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории