Гозба с пилешки бутчета
Добави към моето меню
Гозба с пилешки бутчета
4-5 пилешки бутчета
6-7 глави лук
5-10 маслини
2 люти чушклета, по желание
200 мл пелин (или вино)
7-8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1-2 щипки джоджен
2 – 3 с.л. олио
3-4 ч. л. доматено пюре
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. чубрица
магданоз за поръсване
Месото се запържва до златисто в предварително загрято олио. След това се изважда и в същата мазнина за около 2 минути се пържи нарязаният наедро лук.
Към запържения лук се добавят брашното, червеният пипер и доматеното пюре. Залива се с 500 мл хладка вода и се оставя да къкри на тих огън около 10 минути.
След това запърженото месо се връща в тенджерата. Ястието се подправя с джоджен, чубрица, кориандър, люти чушки, черен пипер и дафинов лист. Налива се виното и се оставя да къкри около 20 минути.
Ястието се прехвърля в тава, добавят се маслините, покрива се с фолио и се пече 30 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна. Всяка порция се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Интересно…На толкова малко бутчета ТАКОВА количество лук!
Гозбата май е по-скоро лучена, отколкото пилешка?